woensdag 24 februari 2010

Staatsgreep: volksverlakkers van CDA en CU nemen ministeries en ministersposten PvdA in

CDA- en CU-ministers en staatssecretarissen hebben de ministeries van de PvdA-ministers bezet. Staatssecretaris De Jager pakt Financiën en Huizinga neemt VROM in. Verhagen van Buitenlandse Zakken krijgt ook de leiding over Ontwikkelingssamenwerking.

Rouvoet wordt tevens minister van Onderwijs. Van Middelkoop van Defensie neemt Wonen, Wijken en Integratie erbij. En het ultieme gevaar voor de privacy van mensen, Hirsch Ballin van Justitie, komt eveneens aan de macht op Binnenlandse Zaken.

Amerikaanse politici hebben ondertussen gezegd dat ze er vertrouwen in hebben dat Nederland toch in Afghanistan blijft.

Een waarnemer zegt op basis van anonimiteit: “En zo kunnen wij nu spreken van een écht Gruwelkabinet onder aanvoering van krijgsheren.”

En vervolgt: “De PvdA houdt zich aan wat toegezegd is aan de Tweede Kamer, aan de volksvertegenwoordigers, aan de bevolking dus. CU en CDA houden zich daar niet aan, maar hebben wel de posities van de PvdA nu ingenomen. Het leger onder Van Middelkoop staat klaar om de wijken in te trekken als het onrustig mocht worden.”

Vorige maand zei Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie nog: “Verlengen Uruzgan is volksverlakkerij,” en maakte duidelijk dat de kleinste regeringspartij net als coalitiegenoot PvdA tegen een langer militair verblijf in Uruzgan is.

Maar de CU blijft nog wel graag op het pluchen zitten en deelnemen aan de staatsgreep, en geeft ondertussen de macht op Onderwijs gegrepen.

De waarnemer vervolgt: “Juist CU en PvdA hadden verder moeten gaan, en het CDA eruit.”

Amerikaanse politici hebben ondertussen gezegd dat ze er vertrouwen in hebben dat Nederland toch in Afghanistan blijft.

Robvandam (Robson)